Voorjaar

genieten van de zon in Zeeland Alweer enkele maanden voorbij, maanden waarin Liesbeth vooral ‘groter’ werd.
Al een hele poos maakte ze het papa vaak erg moeilijk om haar in ‘t busje te krijgen als hij haar op school ging halen.
Protest, weigeren, op alle mogelijke manieren tegenwerken. En ik kan je verzekeren dat je de rolstoel nauwelijks een centimeter vooruit krijgt als Liesbeth haar handen om de wielen klemt. Liesbeth’s benen weigeren dan wel de ‘normale’ dienst, haar armen en schouders zijn gespierd en kracht hééft ze!
Eigenlijk was ze ons gewoon aan ‘t duidelijk maken dat ze ‘t niet meer leuk vond om door papa te worden opgehaald, terwijl de meeste leerlingen van de school gewoon met de schoolbus naar huis gaan.

Eind maart zijn we dus gezwicht… Ze vertrekt nu ‘s morgens al rond half acht met de schoolbus die haar thuis ophaalt en rond 16.30u weer terug brengt. Geen probleem meer! Ze maakt ons in haar eigen gebaren ook héél duidelijk dat ze nu groot is want zelf met de bus rijdt.

Na het gebruik van haar traplift is dit dus alweer een stap in haar groei naar zoveel mogelijk zelfstandigheid.

de veerboot Ze heeft ook eindelijk haar nieuwe rolstoel. De ‘oude’ werd echt te klein er het hele reparatiebudget was ondertussen echt wel al opgebruikt!
In november gaven we een seintje aan een rolstoelverstrekker dat ze recht had op een nieuwe rolstoel (om de drie jaar). Er ging nog heel wat tijd overheen voor die geleverd werd! Uiteindelijk had ze hem net op tijd om er mee op gezinsvakantie te kunnen vertrekken.

Een midweek in Zeeland werd het. Logeren in een goed uitgeruste Roompot-villa met één slaapkamer beneden zodat Liesbeth haar traplift niet miste. En natuurlijk ook twee pab-assistenten mee die afwisselend voor Liesbeth zorgden.

Elke dag een uitstap op de agenda, natuurlijk. En daarvan was de boottocht van Breskens naar Vlissingen , de rondrit in de zonnetrein en de stadswandeling zeker een combinatie die Liesbeth kon smaken!

Groede Podium Nu hadden we in die eerste week van de paasvakantie ook echt wel geluk met het weer. De zon was eigenlijk elke dag van de partij! De tweede week, weer thuis, was iets minder. Maar toch kon de jacuzzi weer in gebruik worden genomen na de lange winterstop. Liesbeth genoot dus de voorbije week weer van dagelijks een paar uur bubbelen. Vaak alleen, met haar assistente die een oogje in het zeil houdt, maar soms ook met een ‘gast’ en van die momenten genoot ze dubbel!
jacuzzi met Omar

De paasvakantie is weer voorbij en deze morgen vertrok Liesbeth alweer goedgemutst naar school. Nog twee en een halve maand te gaan, dit schooljaar. De tijd vliegt!

Volgend weekend staat de 2-jaarlijkse Revabeurs op ons programma. Wie die hulpmiddelen-beurs ook eens wil meemaken kan hier gratis kaarten bestellen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.