Waterspelletje op winterse dagen

Liesbeth is, eigenlijk al sinds haar (vroeg)geboorte, gek op water. Als baby genoot ze al van een bad, toen steeds op mijn lichaam liggend want dat was zowat de enige manier om haar ademhaling op gang te houden.

16 jaar later is in bad gaan nog steeds een dagelijks ritueel waar ze met volle teugen en langdurig van geniet. Ze zit regelmatig meer dan een uur in bad!

Soggy Doggy-spel
Soggy Doggy-spel

Ook spelletjes met water zijn steeds een attractie. Zo stapelen we wel eens blikken die met water gevuld zijn op elkaar. Die gooit Liesbeth dan met plezier omver met een bal, want richten kàn ze! Zo’n spelletje kan natuurlijk alleen buiten gespeeld worden. En ’t moet ook nog warm zijn want Liesbeth vindt het nog leuker als ze zelf ook nat wordt.

Nu de buitentemperaturen voortdurend onder het vriespunt zitten zoeken we dus naar een creatieve oplossing.

Een spelletje waarbij er, onverwacht (dus lekker spannend) opeens water spettert. Een gezelschapsspelletje dat je in elke speelgoedzaak kan vinden! Soggy Doggy. De spelregels zijn vrij eenvoudig en je speelt het met een kleurendobbelsteen, wat voor Liesbeth ook een voordeel is.

Als ’t hondje begint te spetteren word je niet écht nat maar voel je toch de druppeltjes. Een bijkomend voordeel is dat het hondje heel prettig aanvoelt! Af en toe eens strelen komt er ook wel bij met Liesbeth, dierenvriend als ze is.

Dus alweer een gezelschapsspelletje waarvan Liesbeth de regels wel begrijpt en dat in de smaak valt!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.