Een vast stramien

 

Vakantie-opvang krokus
Liesbeth houdt ‘de kleintjes’ in de gaten tijdens de vakantieopvang

Nog twee weken school, en de paasvakantie begint!

Nu we voor Liesbeth zo’n plezante dag-invulling hebben gevonden in de opvang ‘Give us a break’ moeten we ons hoofd niet meer breken over hoe we haar gaan helpen om die weken vakantie door te komen. Liesbeth is immers een echt gewoonte-diertje.  Ze voelt zich het best als alles volgens een vast stramien verloopt. Ze doet er alles aan om de ‘controle’ te houden, overzicht te hebben over elke situatie. Zo wil ze bijvoorbeeld enkel wandelen als iedereen van ons gezelschap, behalve haar assistent die de rolstoel duwt, voor haar loopt. Zodra ze iemand mist in haar gezichtsveld zet ze de rolstoel-remmen op en je krijgt haar geen centimeter meer vooruit tot dat éne verloren schaap weer voor haar uit loopt!

Een paar weken geleden was er een maandagavond géén zwemmen. De hoofdtrainster, Stephanie, was ziek. Diezelfde avond kreeg Liesbeth een epilepsie-aanval. Had het éne met het andere te maken? Het zou mij in elk geval niet verwonderen want haar agitatie is groot als we afwijken van haar normale schema!

Krant Give us a break
Krantenartikel over de opbrengst van de truitjesverkoop voor Give us a break

De opvang tijdens de vakanties kent ze ondertussen. En ze vindt het er erg fijn, dat is wel duidelijk op de foto’s.

Gelukkig komen geleidelijk aan ook de centjes binnen die nodig zijn om dit project te kunnen blijven doen. De truitjesverkoop (de sportkleding van Filip Meirhaeghe) is goed gegaan, bracht 3745 euro in het laatje! Daarnaast was er ook een heel mooie gift van de stad Oudenaarde (12500 euro!) en nog eens 750 euro van Erwin, de zaakvoerder van VD Gereedschappen uit Zwalm.

 

Ondertussen hebben we ook een vraag voor financiële ondersteuning van het project gestuurd naar het stadsbestuur van Ronse. We rekenen er op dat ook zij een flinke duit in ’t zakje zullen doen! De vakantie-opvang gaat wel door in Oudenaarde, omdat we daar de lokalen van Bijzonder Onderwijs-schooltje Levensblij mogen gebruiken, maar de potentiële gebruikers van de opvang wonen voor een heel groot deel in Ronse en de kleinere buurgemeenten.

krokus 2018

Wie graag regelmatig kan volgen hoe de vakantie-opvang loopt kan dat via een like op onze facebookpagina

Zaterdag gaan we met Liesbeth naar de twee-jaarlijkse Kangoeroebeurs in Merelbeke, een zorgbeurs voor kinderen en jongeren met een beperking. Wie daar graag ook een kijkje gaat nemen kan online gratis  tickets verkrijgen.

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.