Ondanks…

Ondanks het koude en soms erg natte weer tijdens deze herfstvakantie is ze alweer voorbij gevlogen!

Liesbeth en haar jongste pleegbroer konden vier dagen in de vakantieopvang “Give us a break” terecht van 9 tot 16.30u.  Zeven monitoren, allen met ervaring met kinderen met een beperking, zorgden voor kwalitatieve opvang!

De Living Puppets van Liesbeth gingen ook mee naar de opvang en werden goed gebruikt in de verschillende groepjes.

Onze jongste pleegzoon nam zijn muziekinstrument mee, een Aziatische xylofoon. Als hij een beetje té hyper werd kon hij door daar op te spelen weer wat rustiger worden. Eén van de manieren die we ook thuis gebruiken!

Elke ochtend stonden Liesbeth en haar pleegbroer al vroeg klaar om te vertrekken. Ze keken er telkens naar uit om de kinderen en de leidsters terug te zien!

Donderdag, 1 november, was er natuurlijk één dag geen opvang!

In plaats van de traditionele ‘bloemetjes naar het kerkhof brengen’ kozen we voor een gezinsuitstap.

In ons geval hebben we voor de kerkhofbezoeken toch al lang niet meer genoeg aan één dag! Dan liever gedachten verzetten en er met de kids een leuke uitstap van maken!

Het werd deze keer Technopolis in Mechelen. Uit ervaring weten we dat we toch minimaal drie uur nodig hebben om alles te zien (en veel dingen uit te proberen!). Dus kozen we voor vertrekken uit Ronse om 10 uur en eerst te stoppen in de McDo van Mechelen. Van daaruit is het maar 5 minuutjes rijden naar Technopolis.

Blijkbaar waren er heel wat mensen die voor dezelfde dag-invulling kozen! Rond 13 uur stond in elk geval de parking al helemaal vol en moesten we even een rondje rijden om een (gehandicapten-)plaatsje te vinden!

Technopolis zelf is steeds een succes-uitstap voor onze kinderen. Heel kleurige doe-wereld vol wetenschapsavonturen. Zelfs voor de allerkleinsten is er heel wat te beleven! Op een brancard liggen in een echte ambulance! Of met reuzegrote legoblokken bouwen. Winkeltje spelen in een levensgrote fruit- en groentezaak.

Verder natuurlijk voor de iets oudere kinderen (en hun ouders!) de vele wetenschappelijke testen die je daar zelf kan uitvoeren. Soms zelf een beetje creepy, zoals fietsen op een kabel meters boven de grond!

Voor Liesbeth waren het vooral de waterspelletjes (hoe ontstaan golven, …) en de vele testen met licht (je kan bv de bliksem opwekken door met je vinger een grote glazen bol aan te raken!) die haar bekoorden.

Alleen het cafetaria viel wat tegen! Heel lekkere koffie maar geen enkele propere tas te vinden! We dronken zelfs koffie uit een glas als laatste redmiddel!

Eén nadeel van zo’n uitstap waarbij je ook als ouder constant bezig bent om proefjes te (helpen) doen… we zijn helemaal vergeten om foto’s te maken!

Een tip voor alle mensen die recht hebben op verhoogde tegemoetkoming: via de Rap-op-stap-kantoren kan je tickets reserveren voor Technopolis aan een héél betaalbare prijs!

Al bij al, ondanks een trieste ‘feestdag’ zoals 1 november werd het een gezellige gezins-doe-dag. En ondanks het slechte weer vloog de herfstvakantie in sneltempo voorbij!

Zin om ook jouw steentje bij te dragen om onze vakantieopvang “Give us a break” te kunnen blijven organiseren?  Dat kan natuurlijk via een donatie, maar ook door een steunkaart te kopen voor de kleine prijs van 5 euro en dan liefst ook nog aanwezig te zijn op 17 november:

 

 

 

 

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.