Montcavrel

We zijn net terug thuis na een schitterende vakantieweek in Montcavrel, een klein dorpje (zo’n 330 inwoners) in het Franse departement Pas-de-Calais.

Via Air B&B vonden we een ruim vakantiehuis, groot genoeg voor ons ingewikkelde gezin. Geen aangepast huis, maar wél met één slaapkamer en één badkamer beneden. We hebben het er op gewaagd, sliepen dus in een (breed) bed, Andrew en ik, met Liesbeth tussen ons in. Die vond dat duidelijk ook wel fijn!

Onze oudste zoon, Jonathan, en ook vriend des huizes Edmond, evenals assistente Bo vergezelden ons. Geen probleem, want er waren genoeg kamers en bedden om hen én onze drie pleegzoons te slapen te leggen.

Onze hondjes Zara en Brexit waren ook van de partij. Huisdieren waren immers welkom in het vakantiehuis en de grote tuin bood meer dan genoeg plaats om in te ravotten. Het huis zelf, heel oud maar mooi gerestaureerd met behoud van veel authentieke elementen, liet ons elke dag nog nieuwe ontdekkingen doen!

Het weer zat héél erg mee, veel zon, temperaturen tussen 23 en 26 graden, gewoon ideaal dus. Het terras werd dus dagelijks gebruikt om gezellig buiten te eten.

Maar ook de omgeving bood heel wat voordelen! Uitstapjes naar het mooie strand van Le Touquet, wandelen in de (dure) winkelstraat van dit mooie badstadje waar ook de Franse president zijn (goedbewaakte!) buitenverblijf heeft, een namiddagje zwemmen in Aqualud , een daguitstap naar Dennlys Parc (een pretpark voor jong en oud, en in deze periode zonder wachtrijen!), en niet te vergeten een dagje sight-seeing in Boulogne-sur-Mer.

Le Touquet heeft een prachtig strand en goed onderhouden oude,pastelkleurige huizen met uitzicht op zee die anders dan bij onze kust nog niet totaal verdrongen zijn door hoogbouw. De vele strandwinkeltjes en eetgelegenheden die onze Vlaamse kust zo kenmerken zijn daar maar héél beperkt aanwezig. Maar natuurlijk kan je in de winkelstraat die van het centrum van Le Touquet naar het strand toeloopt wél terecht voor deze dingen!

Aqualud, het waterpretpark met binnen- én buitenbaden en in totaal wel zo’n 2 kilometer glijbanen bevindt zich pal op het strand van Le Touquet. Voor onze kinderen, waterratten, was dat een namiddag plezier maken! Ook Liesbeth ging mee en dat liep best goed, tot ze haar haar-elastiek kwijt was en daarvoor de boel op stelten zette!

Dennlys Parc was een echte meevaller. Mooi zonnig weer (soms een beetje té warm) en nauwelijks volk! Misschien omdat het de laatste schooldag was voor vele Franse kinderen. Bij de attracties waar Liesbeth op wou hielpen de medewerkers van het park met plezier! Maar Liesbeth vond ook kijken naar de broers erg leuk. En die vonden het dan weer ‘ongelooflijk’ dat ook ik, moeke, op mijn leeftijd (!!!) nog wel van een attractie kan/durf genieten! Iets waar noch Andrew, noch Edmond zich aan waagde!

Ondanks het protest van onze jongste pleegzoons besloten we de laatste volle vakantiedag te besteden aan Boulogne-sur-Mer. Een beetje cultuur opsnuiven, hadden we hen verteld. Al bij al bleek dat toch ook voor hen wel een meevaller.

We bezochten de Nôtre Dame de Boulogne maar vooral de crypte die daarbij hoort. In één woord: prachtig! Heel eventjes sloeg ons hart een paar tellen over toen Liesbeth met assistente Bo in de lift zaten die blokkeerde. Maar gelukkig was dat met wat hulp van het personeel snel opgelost en nog tijdens ons bezoek in de crypte werd de lift al hersteld. Het oude stadsgedeelte is écht de moeite waard. Ook het smalle winkelstraatje met gezellige terrasjes. En een kapper! Meteen goed voor een (dringend nodige) knipbeurt voor twee van onze jongens!

Alweer een geslaagde vakantie! En ééntje die ons al zin doet krijgen om nog eens opnieuw naar die streek te vertrekken. Er valt nog heel veel te ontdekken!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.