Ga naar de inhoud Ga naar de navigatie Ga naar zoeken

Vriendschapsbanden

Van september tot en met mei brachten we één avond per maand samen door in het MPI van Eine. Eén avond per maand, waarop we elkaar leerden kennen, mét elkaar de EEP-cursus doorliepen en samen naar oplossingen zochten voor de moeilijkheden die één van ons ondervond in zijn/haar leven met een handicap of met de handicap van een gezinslid.
We hebben vaak samen gelachen, maar ook menige keer met ontroering naar elkaar geluisterd. Kortom: er werden vriendschapsbanden gesmeed!

EEP Toen onze EEP-reeks dan ook ten einde liep spraken we af om elkaar drie maanden later nog eens terug te zien en samen ergens iets te eten. Vanavond was het zover! Wat was er veel dat we elkaar wilden vertellen!
Hét grote nieuws kwam van Dieter, die een wonder beleefde toen hij in Lourdes op vakantie was. Maar daarover later meer, want ik heb Dieter gevraagd om zélf zijn verhaal uit te schrijven en ik zal het dan als ingezonden stukje op Handiklap plaatsen!

We spraken af elkaar af en toe te blijven zien om de vriendschapsband die we met elkaar kregen te behouden. Vrienden heb je immers nooit teveel!

21.09.07. Liesbeth .

3 Reacties op Vriendschapsbanden

 1. Soraya zei:

  Wel Dieter ik ben benieuwd naar u verslag vanuit Lourdes.
  Groetjes

  sep 24, 03:33 . Permalink.

 2. lieve mensen en nog lievere soraya,

  ik mag toch zeggen, dat de wonderen (in mijn werelds aanschouwen) de wereld verre van uit zijn .Als ik je vertel, dat de liefde tussen mensen in de “kerk” ontstaat ?Ikzelf, die reeds 14 jaar hoop op een waarachtige liefdesverhouding, mag ervoor naar “LOURDES” in de kerk staan voorlezen .Geduld wordt beloond . Natuurlijk was ik met velen samen naar LOURDES .Met de trein zijn wij op pad .De vonk sloeg voor ons beiden van achter het altaar al over, zonder woorden alleen met onze ogen .In LOURDES aangekomen, uitladen om in ons hotel te kunnen verblijven. Daarna is er de planning voor onze eerste gezamelijke misviering .Waarvoor er lectoren gevraagd werden .Zelf geef ik mij op, Sabrina (want zo noemt nu mijn echte liefde) geeft haar ook op .Buiten elkaars weten .Nog mooier is dan dat we ,op de lectoren bank, naast elkaar zitten .De ganse viering door, zitten wij alijd maar te verdichteren, naar elkaar toe .Als we elkaar dan horen voorlezen en op foto zien voorlezen, overspoelt ons innerlijk hartje, van een “closer -feeling” .We beleven samen de heuglijkste periode van onze levens, tot dan toe .Er word enkel genoten en gelachen en gevierd en gestreeld en ,,,, .Zeker tijdens de vier -daagse reis, waar wij alles kunnen meemaken en gezellig bij elkaar zijn .Bij het afscheid van de groepen ,werd ons hartje door verdriet overmant .Sabrina is wel zo verstandig om mijn email -adres te vragen .Ik krijg dan ook ‘t hare en onze telefoonnummers worden alszo uitgewisseld ?Dus, onze eerste banden zijn gesmeed .Sabrina had ,bij ons afscheid van elkaar (ze woont nabij Antwerpen), ook heel wat hartkwaaltjes .De volgende dag staat ze al aan mijn deur ,want ze rijd met de wagen, en rafelen we wat geregen webbetjes uit onze boterton .Alleen zijnde op mijn kamer, lachen we samen opnieuw zoals we de voorbije dagen deden .Er is nu één maand voorbij en onze hechte band wordt hechter en hechter .Zelfs zo hecht dat zij daags over daags, een uur en een half, met haar GPS tot bij mij met de wagen rijd en ’s avonds laat nog de moed vind om terug huiswaarts te keren .Toch doet zij dit, na haar zware werkdag, die om 5 uur ’s morgens begint ….. Dit is ons beider (sabrina en ‘t mijne) leven .Op een heerlijk domein, met ware slaagkansen en als liefde -vol voorbeeld, voor menselijke principes op deze mooie aardbol .Met de wondere slaagkansen van onze heerlijkheid ,dat wij kunnen samen blijven .Want, onze liefdevolle gevoelens voor elkaar, groeien van dag tot dag .De manier waarop zij mij en ik haar leren kennen,zou mogen tot éénieders verbeelding praten .Ikzelf kan zeggen dat patience of geduld een mooie gave is .Dus mensen ,laat alles op z’n beloop, door je gerust te stellen, draaien we allemaal samen .Op ONZE AARDE dank u wel Chantalleke

  sep 24, 08:49 . Permalink.

 3. LIEVE Chantalle,

  ik stel mezelf voor, dat ikzelf met de hulp van mijn vrouw (SABRINA is reeds mijn vrouw, want wij houden enorm van elkaar) ook deel te nemen aan de EEP – sessie .Om via onze ervaringen met elkaar, nuttige informatie te kunnen meegeven .Als we nu bij elkaar zijn of niet ,natuurlijk geest en gedachten, kan dit toch al genoeg zijn om ver van elkaar te wonen .Want, zij woont in Londerzeel (bij Antwerpen)en komt toch zoveel als ze kan, met haar auto over en ‘t weer .Dus, zij ziet mij dus graag en de gevoelens zijn wederzijds .Sabrina vroeg het al aan mij, om mijn hand bij haar te hebben en ik vroeg het al aan haar ,om haar hand te mogen bij mij houden en we stemmen allebei toe .Dus, ‘t grote wonder geschiedde voor mij en ‘t geschiedde voor haar ook .Want, die keren dat ze bij mij thuis komt, genieten wij er ten volle van .Tot in de late uurkes .niet te laat, want zij mag nog anderhalf uur naar huis .Anders, morgen of dinsdag is zo’n dag .

  okt 15, 12:52 . Permalink.

Laat een reactie achter
Textile hulp