EEP

Binnenkort gaan de EEP -groepen weer van start.

Deze groepen bestaan uit mensen met een handicap (zowel EEP kinderen als volwassenen, zowel mentale als fysieke handicaps) die samen met één of meer van hun gezinsleden en onder leiding van een ervaringsdeskundige gedurende een half jaar maandelijks samen komen. Tijdens deze sessies wordt er aandacht besteed aan verwerking en aanvaarding, maar vooral aan het leren kennen van je eigen noden en daar een oplossing voor vinden.

Elke persoon met een handicap leert dan ook om zijn/haar eigen dossier samen te stellen wat eventuele aanvragen bij het Vlaams Fonds een stuk makkelijker maakt.

We praten over hulpmiddelen, dagcentra, PAB (persoonlijk assistentie budget), noodoppas, inclusief onderwijs, vrijetijdsbesteding, enz. tegelijk besteden we ook aandacht aan je eigen toekomstplanning. Waar nodig word een deskundige uitgenodigd.

Wat mag je verwachten? Tijdens deze reeks worden mensen assertiever en zich meer bewust van hun mogelijkheden en rechten. Gezinnen met een gelijklopende problematiek vinden vriendschap en steun bij elkaar. In een open sfeer worden de zorgen over de toekomst (Hoe moet het als wij ouder worden? Kan hij of zij wel op eigen benen staan?) met elkaar besproken en wordt er gezocht naar creatieve oplossingen. De mensen die een dossier voor de aanvraag van PAB willen indienen krijgen tips over de voorbereiding en de opstart (Hoe vind ik de assistent die bij mij past?). Ook de mensen die kiezen voor instelling of een dagcentrum worden met raad en daad bijgestaan.

In EEP werken we met kleine groepen (een 8-tal gezinnen is het maximum). Dus wie interesse heeft, stuur snel een mailtje of neem de telefoon. Voor Oost-Vlaanderen kan je terecht op twee plaatsen. In Gentbrugge neemt Jan-Jan Sabbe de leiding, in Oudenaarde (Eine) begeleid ik zelf de groep. Voor info over EEP-Oost-Vlaanderen kan je dus bij mij terecht via mail (chantal.thijsman@skynet.be ) of telefoon (055/239839).

Over de EEP-groepen in andere provincies krijg je informatie op het nummer 09/3335802 van het VFG.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.