Uitnodiging voor deelname aan EEP-reeks

Op 14 november a.s.om 19.30 uur in het leraarslokaal van het MPI ’t Craeneveldt in Eine (Oudenaarde) kunnen personen met een handicap en hun gezin (vaak de ouders of andere familieleden) samenkomen om onder de leiding van een ervaringsdeskundige deel te nemen aan een reeks informatieve avonden in het kader van EEP (Eigenhandig Ervaringsdeskundig Plan).

In groepen van maximaal een achttal gezinnen wordt er gewerkt rond leven met een beperking. Verwerking, hulpmiddelen, opvang thuis en buitenshuis, PAB (Persoonlijk Assistentie Budget) en toekomstplanning komen daarbij aan bod.

Elke deelnemer werkt tijdens deze EEP-reeks aan het opstellen van zijn eigen dossier. Een EEP-dossier is een handig hulpmiddel om je aanvragen bij het VAPH (het vroegere Vlaams Fonds) te ondersteunen. Tijdens de reeks kan je terecht bij de begeleider én de andere deelnemers met je vragen en noden. Er wordt samen naar oplossingen gezocht.

De vaste begeleider van de groep in Oudenaarde is zelf moeder van een meervoudig gehandicapte dochter (Liesbeth, zie www.handiklap.be ) die sinds een paar jaar over een Persoonlijk Assistentiebudget beschikt. Mede door dit PAB wordt Liesbeth optimaal begeleidt, ook in weekends en vakantieperioden.

Voor meer informatie kan je bellen of mailen naar Fien Capelle 09/333 58 04 of fien.cappelle@socmut.be (coördinator)
of Chantal Thijsman: 055/23 98 39 of chantal.thijsman@skynet.be (ervaringsdeskundige)

Mogen wij U vragen om ons uw aanwezigheid op 14 november van tevoren aan te kondigen zodat wij het nodige materiaal kunnen voorzien in functie van het aantal deelnemers.

Mvg,

Chantal Thijsman

Meer info over EEP

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.