Bezoek aan de Kangoeroe-beurs

Een gezellige uitstap, met niet alleen Liesbeth en assistente Cynthia, maar ook met Suzanne, Wesly en Cristiano.
Al bij vlakbij de ingang begonnen met het uitproberen van rolstoelen. Eerst even met een elektrische (al is ’t maar om te weten of Liesbeth daar over enkele jaren aan toe zou zijn), daarna met manuele stoelen.
Bij ’t CTO een rolstoel gevonden op maat van Liesbeth, en waar ze direct wel mee overweg kon. Ze was niet blij toen ze er na een half uurtje uit moest komen! Een afspraak gemaakt met de firma dat ze op 8 mei naar hier komen om de juiste maat te nemen van Liesbeth en te bekijken welke aanpassingen nodig zijn.
orthopedische buggy Meteen ook even geïnformeerd naar de prijzen van een orthopedische buggy. En gemerkt dat we ons heel wat centjes bespaard hebben door die tweedehands, maar in zéér goede staat, te kopen bij Fameco in Waregem (zie links, materiaal).
Daarna –eindelijk- de juiste “aangepaste stoel en tafel” gevonden, waarvan de prijs niet al te veel afwijkt van het refertebedrag (vlafo-lijst) en zonder te veel onnodige toeters en bellen aan.
Eigenlijk een lage meegroeistoel. We verwachten de prijsofferte nu binnenkort thuis.
Verder ook een firma gevonden die ons over enkele weken een harnasje kan leveren waardoor Liesbeth heel veilig kan worden vastgemaakt in de auto. Dit harnasje groeit mee tot ze een grote puber is.
En tussendoor heel wat mensen teruggezien, een gezellige babbel gedaan met één van de GRIP-vrijwilligers (Armando Dios http://www.armandodios.be ).
Al die tijd waren Suzanne (9) en Wesly (13) en Cristiano (15) bezig om allerlei aangepaste fietsen uit te testen, iets waar ze duidelijk van genoten!
In het standje van De Kangoeroe vonden we wat leuke speelgoedjes voor Liesbeth. Alvast opzij gezet voor in haar verjaardagspakjes!
Voor we naar huis gingen nog even een loophulpmiddel uitgetest. De Pacer van Rifton. We zijn er van overtuigd dat Liesbeth met dit hulpmiddel wel erg goed zou geholpen zijn. Nu alleen nog hopen dat het Riziv daar ook zo over denkt en er een deel van wil betalen. De juiste kostprijs zullen we volgende week krijgen in een offerte. Maar dat het erg duur is, weten we nu al wel.
Al bij al een gezellige namiddag. Net als onze vorige beurs (vorige week in Gent-Expo Beestjes & Baasjes) een echte gezinsuitstap.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.