Soraya

Soraya en Liesbeth Soraya Maes is onze gezinshulp via de thuishulpdienst van Bond Moyson. Zij komt ondertussen al meer dan drie jaar bij ons, bijna dagelijks enkele uren.
Voor Liesbeth is Soraya vooral haar grote vriendin. Diegene die haar met héél veel geduld helpt om haar warme maaltijd te eten, die haar na de maaltijd meeneemt naar de keuken om daar “samen” de afwas te doen. Wat dan eigenlijk betekent dat Liesbeth de vaatwas open en toe doet, en meestal ook nog de deksels van de kookpotten afdroogt, terwijl die door Soraya worden vastgehouden. ! Soraya en Liesbeth
Soraya maakt haar ook klaar om weer naar school te vertrekken, geeft haar de medicatie tegen epilepsie en meteen ook een schone pamper.
Op woensdagen (en soms ook op andere schooldagen, als Liesbethje weer eens een deel van de nachtelijke uurtjes al wakend heeft doorgebracht, en om die reden dan in de namiddag thuis mag blijven) neemt Soraya haar mee naar de was- en droogmachine, iets wat Liesbeth zeer graag doet. Daarna “samen strijken”. Voor Liesbeth telkens opnieuw een leuk spelletje om was uit de wasmand te halen en op de grond te gooien!
Liesbeth en Soraya Soraya is bovendien de bondgenoot van Liesbeth als moeke weer eens boos wordt omdat Liesbeth zich niet gedraagt. Een tik van moeke zorgt er dan voor dat Liesbeth hulpzoekend naar Soraya kijkt.
‘t Is ook Soraya die Liesbeth allerlei handspelletjes leert. Afwisselend met de handen open en op vuistjes tegen elkaar slaan, of duimen omhoog steken: goed zo!
Maar ‘t plezierigst van al is hun begroeting! Als Soraya binnenkomt maakt Liesbeth op haar eigen manier héél duidelijk: dàt is mijn vriendin!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.