Oktober

De maand oktober loopt alweer ten einde en we komen pas nu toe aan een Handiklap-stukje!
Gewoon te druk bezig geweest met allerlei andere dingen, want er is beslist genoeg gebeurd op ‘t Liesbeth-front om een blaadje mee te vullen! We kregen zelf een weekend bezoek van nonkel Patrick en tante Erika en nonkel Gerard en tante Claire. ‘t Was meer dan vier jaar geleden sinds ze hier waren voor de doop van Liesbeth en ze waren blij te zien hoe Liesbeth evolueert.

nieuwe rolstoel Eerst en vooral heeft ze haar nieuwe rolstoel eind september eindelijk gekregen. Ze heeft er eerst een paar dagen thuis mee geoefend en is dan begonnen om in de namiddagen de rolstoel ook mee te nemen naar school. Al gauw werd hij gewoon de hele dag meegenomen want ze vindt het duidelijk leuker om zelf met de rolstoel rond te rijden op de speelplaats en in het zaaltje van de school dan rondgereden te worden in de buggy door haar assistente.

met Jelena Ze heeft op school nu ook weer op vaste tijden een nieuwe GON-juf. Juf Ilse is immers door haar zwangerschap verhinderd om met kleuters te werken. Maar ook met de nieuwe GON-juf klikt het goed en Liesbeth is blij als ze haar ziet!
De stagiaire van deze trimester, Jelena, werkt ook op een leuke manier met Liesbeth en voelt zich goed thuis in de kleuterklas. Zo ging ze ook samen met de juffen en alle kleuters van de Floreal op stap met de politie om veilig te leren oversteken op de zebrapaden.

met eetbord Een paar weken geleden deed een nieuw hulpmiddel zijn intrede bij ons: een fixatie-plank. Je kan er allerlei dingen mee vastklemmen (zoals haar eet-bordje of een stuk speelgoed) en je kan het (later) ook gebruiken om een stuk fruit of groente op vast te steken om het dan te leren snijden. De eerste dag had Liesbeth al ontdekt hoe ze de hendel kon losmaken die haar eetbordje vastklemde. Maar een paar keer een verbiedende vinger van moeke en uiteindelijk een tik op haar hand maakten haar duidelijk dat spelen met die hendel niet echt de bedoeling was. Ze gebruikt de fixatieplank nu op een goede manier en ze slaagt er alsmaar beter in om zélf haar warme maaltijden op te lepelen.

strijken Tijdens de voorbije week werd een “écht strijkijzertje” dat vroeger aan Suzanne toebehoorde weer opgediept en werd Liesbeth de strijkhulp van Soraya. Natuurlijk durven we het strijkijzertje bij Liesbeth niet echt in het stopcontact steken want het wordt toch net warm genoeg om een brandwond te veroorzaken. Maar ‘t ziet er zo écht uit dat Liesbeth toch met plezier probeert om Soraya concurrentie aan te doen!

Gisteren zijn we de herfstvakantie dan gestart met een leuke uitstap naar het Wetenschapsfeest in de Expo van Gent. Alle broers en zussen maar ook Liesbeth zelf vonden het een aangename dag en geladen met documentatie en zelfs een paar mooie posters voor in de klas van Liesbeth zijn we weer naar huis gekomen. Een uitstap die we met plezier volgend jaar nog eens willen doen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.