Actiedag voor de meer dan vierduizend wachtenden op PAB

Met een persoonlijke assistentiebudget kan je de ondersteuning aankopen die je wil, door de persoon die je zelf kiest, op een plaats en een moment dat je zelf bepaalt. Zo kan je levenskwaliteit verhogen en krijg je de vrijheden die een persoon zonder handicap ook heeft.

Helaas bestaat er een wachtlijst waar vandaag 4260 mensen op staan. De Vlaamse Overheid wil niet genoeg geld geven aan mensen met een handicap die een PAB wensen. Daarom wordt er gewerkt met ‘prioriteiten’ waardoor bepaalde mensen jaar na jaar uit de boot vallen. In 2004 heeft diezelfde regering beloofd om de wachtlijsten weg te werken. Dit is hen duidelijk niet gelukt.

Dit aanvaarden wij niet. In plaats van thuis te blijven treuren, komen we op voor onze rechten. Wij laten niet met ons sollen! Daarom organiseren we het ‘Congres van de Wachtenden’ op 28 juni in Gentbrugge. Toon uw solidariteit met iedereen op de wachtlijst!

Hoe meer mensen er aanwezig zullen zijn, hoe sterker het signaal dat we geven. Onze actiedag richt zich in de eerste plaats op kandidaat-budgethouders maar uiteraard bent u ook van harte welkom. Wie weet kan u de mensen op de wachtlijst nog nuttige tips geven?

Meer informatie: Bol-Budiv, tel: 09/324 38 77

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.