Gebroken tandjes

De week is alweer voorbijgevlogen.
Heel wat mensen namen contact op in verband met de vacature als persoonlijk assistent bij Liesbeth.
In de loop van de volgende week zullen we dan onze keuze bepalen.

poesje Onze kleine poesjes zijn verhuisd naar de mama van Guiseppe, een vroeger klasgenootje van Liesbeth. Ze zullen daar zeker verwend worden!

Liesbeth is gisteren, toen ze op het toilet zat net voor bedtijd, voorover gevallen. Waarschijnlijk een gevolg van epilepsie, één seconde van “afwezigheid” zoals dat regelmatig voorkomt. Een klopje van assistente Annelies op het binnenraam (tussen de kamer van Liesbeth en de living) alarmeerde ons en natuurlijk vlogen we meteen haar kamer in!

gebroken voortandjes Ze zat onder het bloed: tandjes gebroken (zie foto), bloedneus, kapotte lip,…
We zijn onmiddellijk met haar naar de spoed gereden waar we deze keer niet moesten wachten. Veel konden ze daar niet doen, behalve wat ontsmetten. Voor haar tandjes moeten we morgen opnieuw een afspraak maken in het ziekenhuis, om te redden wat er te redden is!
Jammer, ‘t zijn al de definitieve voortanden! Benieuwd hoe dat zal “gerepareerd” worden!

Alert bleef ze wél! In de auto op weg naar ‘t ziekenhuis stak ze haar duim al omhoog. Ik denk dat ze ‘t vooral leuk vond om op mijn schoot te zitten vooraan, naast haar broer Jonathan als chauffeur!
En terug thuis legde ik haar onmiddellijk in bed omdat ze al gevraagd had om te gaan slapen. Alleen de bebloede kamerjas uitgetrokken en dan het deken over haar en het veiligheidshek omhoog. Maar dat was niet naar haar zin! Ze sloeg het deken opnieuw naar achter en toonde me dat ik haar sok-pantoffels vergat uit te trekken! Zodra dat gebeurd was legde ze zich mooi neer en trok ze zelf het deken weer over zich. Vijf minuten later sliep ze al.

Vandaag assisteerde Nele bij haar en waren ze wat extra voorzichtig bij het tandjes poetsen en bij de maaltijden. Maar verder genoten ze ook van ‘t lentezonnetje en van elkaars gezelschap.
En morgen bellen we de tandarts!

4 Antwoorden op “Gebroken tandjes”

 1. LIESBETHE’ke,

  ik ben ook al mijn tanden kwijt .
  Ik heb dus ook een vals gebit .Maak er u geen zorgen over, want de buitenkant is niet gelijk aan onze ziels-inhoud. Lijk ik wel durf denken, dat ne keer goed wenen, uit ons eigen, ons serieuze stappen zal helpen .
  Ik ondervind dit ook aan mijn eigen, maar de troost van de begrijpende mens ;ONZE SCHAT !!!!!!!!!!!

  Chantal, geen afbreuk aan jouw heel perfecte daden .Ik ondervind dit nu ,dus ik ben niet zo abnormaal, om de enige te zijn. Er hoort nog veel uitleg bij, die wel zal komen. Nu zal ik stppen ,want ik ben een beetje moe .
  zoete zoentjes en slaapwel dieterke

 2. Lieve Liesbeth,

  Hopelijk heb je niet te veel last van die gebroken tanden. Laat je maar eens extra verwennen.
  Een dikke knuffel!

  Saskia, Kyrenia en Laura

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.