De zon schijnt weer!

Letterlijk, want deze eerste lentedagen kregen we de zon heel wat uurtjes te zien!
Liesbeth en Ilse Maar ook figuurlijk, want we hebben weer eens een paar dingen veranderd waardoor hopelijk de kwaliteit van Liesbeth’s leven verbetert.
De zoektocht naar een assistente is gestopt. We sloten een contract met Julie dat ingaat vanaf Pasen.
Aan alle andere kandidaten die zich gemeld hebben voor deze vacature: kijk eens op deze site en wie weet zit daar wel iets tussen voor jullie!

Na de laatste teamvergadering bij Liesbeth op school bespraken we in PTP de situatie en kwamen we tot het besluit dat Liesbeth daar weg zou gaan, liefst zo snel mogelijk.
Dank zij het opzoekwerk van assistente Bouchra kwamen we in contact met een school voor bijzonder onderwijs in Lessines
School Lessines In het najaar, ten tijde van de krab-incidenten , namen we daar al eens een kijkje. Toen al waren we bijzonder gecharmeerd door de ruime school met een beperkt aantal leerlingen en veel individuele aandacht.
Anderzijds hoopten we dat in ‘t Craeneveld in Oudenaarde alles weer op zijn pootjes zou vallen als de “echte” directeur weer op post zou zijn.
In december kregen we dan weer te maken met de bloedvergiftiging van Liesbeth als gevolg van een beet van een ander kind tijdens de schooluren. Daarnaast bleven we ook zitten met het gevoel dat Liesbeth meer leert na schooltijd dan tijdens de schooluren en hebben we geprobeerd om daar, door een teamvergadering te vragen, iets aan te doen. Maar ook dat leverde een wrang gevoel op wanneer bleek dat de school-visie primeert op de individuele noden van het kind.

Eerste lentezon Tijdens de voorbije weken kwam alles in een stroomversnelling. Een assistente die voortijdig ontslag neemt en meteen als stagiaire in ‘t Craeneveld wordt ingelijfd.
Een stagiaire (één per trimester) die door het Atheneum van Oudenaarde al sinds bijna vijf jaar aan Liesbeth ter beschikking werd gesteld (zowel tijdens haar jaren in het inclusief onderwijs als het voorbije anderhalve jaar in het bijzonder onderwijs) voor één schooldag per week waarvoor ‘t Craeneveld opeens beslist (=zonder overleg met ons of met de stageleerkracht) dat ze niet bij Liesbeth kan/mag staan in deze laatste maanden van het schooljaar.
Op zich misschien allemaal geen onoverkomelijke dingen, maar in dit geval wel de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen.

Liesbeth werd nu dus ingeschreven in haar nieuwe school. Ze zit daar in het klasje van juffrouw Chantal met een zevental klasgenootjes. Vanuit haar klasje kan je rechtstreeks naar buiten lopen naar het klastuintje met buitenspeeltuigen. Daar was Liesbeth vrijdagnamiddag zo druk bezig dat ze totaal geen zin had om met ons mee naar huis te vertrekken! Dat is alleszins al een goed teken!
Zowel in als buiten de schoolgebouwen is er heel veel ruimte. Ruimte om gebruik te maken van manuele rolstoel en van Kayewalker. Elke mogelijkheid om iets te leren wordt aangegrepen, zelfs de maaltijden worden onderbroken voor een leermoment rond de voeding.
Meer informatie krijgen jullie zeker later nog!
En voor wie zelf eens een kijkje wil nemen: er is een bloemenmarkt gepland in de school op donderdag 30 april. De opbrengst gaat naar materiaal voor de leerlingen. Dus als je ook plantjes nodig hebt voor in de tuin, hou alvast deze datum vrij!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.