Weekenddrukte.

Dit weekend is nog lang niet voorbij en toch hebben we er al heel wat activiteiten opzitten!

Vrijdag waren we op de Reva-beurs, de tweejaarlijkse beurs voor hulpmiddelen in Gent. Liesbeth werd geassisteerd door Bouchra om een paar hulpmiddelen uit te proberen. Ze is immers bijna toe aan een nieuwe rolstoel en deze keer gaan we niet alleen letten op de makkelijke bestuurbaarheid, maar ook op de mogelijkheden om zelfstandig transferts uit te voeren.

revabeurs 09 Ook hebben we een leesloep met Liesbeth uitgeprobeerd. Dat is een soort tv-scherm waarop je, sterk vergroot, een deel van een bladzijde uit een boek of tijdschrift kan zien. Ook dat opent heel wat mogelijkheden voor Liesbeth, die immers door haar CVI heel slechtziend blijft.

De laatste paar uurtjes op de beurs bracht Liesbeth met assistente Bouchra door in het speelhoekje dat voorzien was als kinderopvang. Daar kreeg ze bezoek van Charlotte, en de begroeting was bijzonder hartelijk, zoals je op de foto duidelijk kan zien!

open deur in De Einder
Gisteren was er opendeurdag in de de school waar onze pleegzoon Wesly in de richting OV2 zit. Ook Charlotte loopt daar school. Zij zit in de richting OV1 bij juf Elke.
Wat opvalt als je door de Einder loopt zijn de vele mooie en/of vrolijke details, vaak door de leerlingen zelf gemaakt. Zo is er een prachtige mozaiekmuur die een tafereel uit de film Nemo toont, ook een junglebook-muur (heel gedetailleerd schilderwerk!) en een overvloed aan verrassende versieringen die door de leerlingen werden gemaakt in de houtklas, schilderklas of knutsellessen.
Wesly zelf demonstreerde in de houtklas bij juf Carla hoe je figuurzaagt. Op de foto kan je zien hoe Dieter hem bewondert.

Ondertussen heeft Liesbethje thuis haar assistente Julie bijna letterlijk in de bomen gejaagd. Gelukkig bleek wat afleiding voldoende om haar humeur om te laten slaan en ging ze uiteindelijk toch met een brede glimlach slapen.

En vandaag kijkt ze samen met Steffie naar één van haar gebarenfilms. Tussendoor vraagt ze wel of ze mag wandelen, maar dat zit er in de voormiddag wegens de regen, niet echt in.
In de namiddag mag Liesbeth dan met weekendassistente Steffie naar het Bruulpark waar haar broers elk met hun eigen groep optreden en waar voor de kleintjes een springkasteel voorzien is.
Ze gedraagt zich de hele dag als een engeltje. Dat mag ook al eens!

2 Antwoorden op “Weekenddrukte.”

  1. Zijn weer eens niet op de reva – beurs geraakt.
    Stefaan heeft sinds 5 weken een nieuwe heup en nu raken we nog minder weg dan voorheen.
    Hoe gaat het op de nieuwe school? Nog steeds goed?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.