Op controle in het CP-referentiecentrum.

We zijn de week begonnen met een bezoek aan het CP-referentiecentrum in het Universitaire Ziekenhuis van Gent.
Liesbeth verkleedt zich
Een bezoekje bij de logopediste en bij de diëtiste waar we vertelden over de vooruitgang die Liesbeth maakt in haar communicatie en hoe graag ze de logosessies met Sophie doet. Ook over haar gewicht dat relatief laag blijft ondanks de soms ongelooflijke hoeveelheden eten die ze verorbert. Maar natuurlijk zit de inspanning die ze moet doen voor al haar bewegingen daar voor een groot stuk tussen!
Daarna op controle bij dokter Plasschaert die haar heupluxatie bekeek en ons een volgende afspraak gaf over zes maanden. Dan zal een heupoperatie worden voorbereid.
Bij de orthopedist lieten we een nieuw sta-apparaat aanmeten. ‘t Zal nog wel een poosje duren voor we dat ook echt hebben, want gezien er bij ons in Vlaanderen eigenlijk te weinig orthopedische firma’s zijn voor teveel “klanten” lopen de wachttijden nogal eens op! Dat merk je ook als er een aanpassing of herstelling nodig is! We hebben laatst bijna twee maanden moeten wachten op een nieuw veiligheidswieltje voor de rolstoel van Liesbeth!

Ballenbad opendeurdag in créche Omdat Liesbeth de laatste tijd vaak blauwe plekken heeft lieten we ook haar bloed eens trekken bij de huisdokter voor onderzoek naar haar bloedplaatjes. Epilepsie-medicatie kan immers een storing veroorzaken! Bloed trekken is bij Liesbeth nooit een probleem! Ze laat dat heel gewillig toe en kijkt met interesse naar wat er gebeurt. Blijkbaar ervaart ze die handeling als erg grappig, want ze is zowat het enige patiëntje van onze huisdokter die in lachen uitbarst als ze het bloed in het buisje ziet lopen! De resultaten zijn ondertussen bekend en alles is in orde!

Tijdens het voorbije weekend was er weer een crea-namiddag voor mensen met een (meervoudige) handicap. Liesbeth heb ik deze keer niet meegenomen want ze vindt er maar niks aan om zolang stil te zitten aan een tafel! Zij heeft zaterdag dan ook geprofiteerd van het septemberzonnetje om in haar zandbak te spelen met assistente Devote.

Steffie en Liesbeth Zondag is ze samen met assistente Steffie naar een open-deur-dag geweest in de crèche van het ziekenhuis in Ronse. Het ballenbad bezorgde haar daar weer een plezierig uurtje!

Maar ook met haar verkleedbak en make-up-spulletjes amuseert ze zich heel goed. Natuurlijk moet de assistent van dienst dan ook meedoen en zich verkleden!

Eén antwoord op “Op controle in het CP-referentiecentrum.”

  1. Hallo ik ben Ines
    dankuwel voor het cadau ik ben heel blij. ik heb ook een cadautje voor liesbeth .
    LSorie dat ik eenbeetje te laat ben om dit te schrijven ik vergeet het aldijt de fotos zijn heel mooi
    ik von het blij om dit te schrijven dag Liesbeth Dankuwel voor je cadau

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.