Baba Yega, the movie

Vandaag een heel leuke dag voor Liesbeth en de hele bende! Zo’n dag die met een sterretje in hun geheugen zal blijven plakken.

We vertrokken hier al om 10u30. Wesly, Elio, Benito, Liesbeth en assistente Noor, papa Andrew en ik. In Gent zouden we nog worden opgewacht door Suzanne en Tatjana (de vriendin van Wesly).

Maar éérst: onderweg eten in de McDonalds. Voor de kindermenu’s voelen al onze kids zich ondertussen te groot, maar de frietjes en de ‘grote’ hamburger smaken hen steeds erg goed!

 

Tegen 12u15 hadden we ons busje geparkeerd aan de Kinepolis.

Binnen onze online-reservatie gaan inwisselen voor ‘echte’ ticketjes en natuurlijk ook een voorraad popcorn gekocht, want dat hoort nu eenmaal bij naar de cinema gaan.

 

Daarna gingen we buiten de op de trappen de Baba Yega-bus opwachten!

Fijn dat dat vandaag kon met een echt lentezonnetje!

Vooral na de ijskoude nachten en bijna even koude dagen van de voorbije week was een beetje zon ons héél welkom!

 Toen die bus er (zoals het échte sterren betaamt met een beetje vertraging!) aankwam en de Baba’s er al dansend uit sprongen, werden ze onthaald op gejuich!

Muziek knalde uit hun boxen en ze deden een mini-optreden voor de wachtende fans.

 

In de grote hal van de Kinepolis werd er wat promotiemateriaal uitgedeeld.

Er waren papieren posters, autoposters, armbandjes en kartonnen maskers.

Ondertussen probeerde iedereen een selfie te maken met de Baba Yegas.

Toen ze Liesbeth in ’t oog kregen vroegen de Baba Yegas  met een gebaar aan de mensen om wat plaats te maken voor haar rolstoel en maakten ze zelf een paar selfies met mijn smartphone. En assistente Noor maakte tegelijk ook een paar mooie(re) foto’s.

 

U kent Baba Yega waarschijnlijk nog als de winnaars van Belgium’s Got Talent vorig jaar. Zij staan centraal in het verhaal: daarin verdwijnt een van de Baba’s van de aardbodem en moeten zijn vrienden hem terugvinden. Daarbij nemen ze het op tegen de kwaadaardige Cordelia Zen, die alle kinderen van hun spontaniteit en levensvreugde probeert te beroven. Een doof meisje is één van de hoofdpersonages in de film. Zij en haar broertje worden door de Baba Yegas gered.  Het verhaal is soms heel grappig, soms heel ontroerend ook, zoals toen de papa van het  meisje eindelijk probeert om via gebaren met haar te communiceren.

Erg verrassend was de interactie tussen de film en de live-Baba Yegas! Zo dook er opeens een Baba, die in de film even verdwenen was, op in de zaal.

Veel bekende Vlaamse acteurs en actrices maken deel uit van de cast. We herkenden onder meer Barbara Sarafian, Joke Devynck, Marc Van Eeghem, Stefaan Degand en  Rik Verheye. Bekijk hier maar even de trailer van de film.

Liesbeth keek met veel interesse naar het grote scherm, zette zich telkens wat beter recht als ze één van de Babas op ’t scherm zag verschijnen  en  tussendoor at ze voortdurend van de grote kuip popcorn 🙂

Onderweg naar huis bleek dat de hele bende echt genoten had van de uitstap. Thuis werden de posters opgehangen. In de kamer van de jongens, in de kamer van Liesbeth, op onze auto’s ook. Voor ze ging slapen gooide Liesbeth nog snel een kushandje naar het Baba Yega-masker aan haar kastdeur!

Dus wie nog op zoek is naar een activiteit in de paasvakantie, ga zeker de Baba Yega Movie eens bekijken. Wij vinden het alvast een aanrader!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.