Paasweekend

Vandaag Goede Vrijdag. Aan onze jongens deze morgen nog eens uitgelegd waar dat voor staat. Hadden ze blijkbaar niet begrepen uit de godsdienstles op school ūüôā

Paaseieren rapen deden we vorige zondag al.¬† Tijdens ’t paasweekend zijn onze twee jongste niet thuis, dus werd eitjes en cadeautjes (speelgoed voor de jongens, lentejurkjes voor Liesbeth) een week vervroegd!

LiesbethVoor Liesbeth staat in ’t Paasweekend de Ronde op ’t programma. Op √©√©n of andere manier heeft ze ’t altijd fijn gevonden om buiten te staan als de koers hier voorbij rijdt. Ook toen ze nog veel jonger was en nog vrijwel blind. ’t Geluid kan ’t niet zijn, wat de koers aantrekkelijk maakte voor haar, want Liesbeth was (en is) immers doof. Misschien de geur van de koers? Want let er maar eens op, je ruikt de koers!

Twee weken vakantie in ’t verschiet! Dat betekent ook dat onze “maandagavond-zwemavond¬†” wegvalt, want die gaat niet door tijdens schoolvakanties. Niet zwemmen is voor Liesbeth een probleem! Ze gaat zo graag naar de zwemclub! Hoewel DAIS eigenlijk een club is voor mensen met een mentale beperking hebben ze steeds open gestaan voor onze kinderen met een ander soort beperking. Zo heeft onze bijna-jongste pleegzoon¬† heel wat allergie√ęn en chronisch astma, wat er voor zorgt dat hij bepaalde sporten minder goed kan doen (allergisch aan grassen, bomen,…) en zijn inspanningen een beetje moet doseren. Dat kan perfect bij DAIS in de zwemclub.

Voor Liesbeth gaat er steeds een assistente mee in het water. Met haar zware fysieke beperking is het al niet zo evident om ’t zwembad in te geraken. Papa en Noor heffen haar uit de rolstoel aan de rand van het zwembad en in het water staat de mama van Noor en √©√©n van onze ’trainers’ klaar om haar aan te pakken.¬†Dat wordt hopelijk een stuk makkelijker als in 2019 het nieuwe zwembad van Ronse klaar is! Zodra Liesbeth in ’t water zit breekt haar glimlach door! Ze is altijd al een waterratje geweest. Zowel gewoon in bad gaan als uren in de jacuzzi zitten, het maakt haar gelukkig!

 

En in ’t zwembad spelen en oefenen, dat is helemaal de max! De assistente blijft wel altijd in haar buurt, want als Liesbeth een epilepsie-aanval doet moeten we immers direct kunnen ingrijpen. Maar voortdurend vastgehouden worden in ’t water, dat wil Liesbeth niet meer! Ze kan immers, met behulp van twee armbandjes, al vrij goed haar ‘plan trekken’. Ze drijft en ze kan zich ook wel voortbewegen door wat te ploeteren met armen en benen. Mooie zwembewegingen maken zal wel nooit lukken door haar quadriplegie. Maar in ’t water beweegt ze wel makkelijker √©n ze geniet en dat is ’t voornaamste!

Vanaf dinsdag is er weer opvang via “Give us a break”. En natuurlijk is Liesbeth weer ingeschreven! Vanaf donderdag gaat onze jongste ook mee.

Dat deze opvang nu bestaat maakt dat Liesbeth minder ‘last’ heeft van de schoolvakanties. Ze had immers altijd problemen met het wegvallen van haar routine, het niet samen zijn met haar schoolvrienden. “Give us a break” vervangt de schooldagen, zorgt voor haar sociale contacten, biedt ‘vastigheid’.

Wie graag volgt hoe we deze opvang realiseren (met centjes van sponsors!) kan dat volgen op onze facebookpagina “Give us a break”.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.